Rezervirajte sada

Marina ACI Vrboska

Slobodno
Marina ACI Vrboska
Vrboska bb
21463 Vrboska
Latitude : 43° 10' 46" Longitude : 16° 40' 34"
Ukupan broj vezova : 119
phone: +385(0)21 774 018
fax: +385(0)21 774 144
email: m.vrboska@aci-club.hr
vhf: 17
Iako je najmanje mjesto na otoku Hvaru, Vrboska ostale zasjenjuje svojom ljepotom koju u prvom redu zahvaljuje specifičnom zemljopisnom položaju.


Iako je najmanje mjesto na otoku Hvaru, Vrboska ostale zasjenjuje svojom ljepotom koju u prvom redu zahvaljuje specifičnom zemljopisnom položaju. Nalazi se na sjevernoj obali središnjega dijela otoka, duboko u zaljevu na kraju uskog, vijugavog fjorda. Usred uvale smjestio se otočić, a preko kanala protežu se brojni mali mostovi, zbog kojih se Vrbosku ponekad naziva i malom Venecijom. Rimske ruševine pokazuju da je mjesto bilo naseljeno još od starog vijeka, no najstariji od očuvanih spomenika i starih zgrada datiraju iz 15. stoljeća.

U mjestu prevladavaju impresivne stare kuće gotičkog, neorenesansnog i baroknog stila te mediteranska arhitektura kamenih građevina i uskih uličica. Idilična je slika upotpunjena gustom borovom šumom koja okružuje grad s kopnene strane, te prekrasne plaže i uvale s morske. Bogata ribarska tradicija danas se ogleda u gastronomskoj ponudi ovoga malog mjesta koje odiše šarmom i toplinom. Temeljna djelatnost u Vrboskoj danas je, dakako, turizam, a ACI marina predstavlja za Vrbosku važan gospodarski subjekt. ACI marina smještena je u vanjskom dijelu vrbovačke luke. Marina je otvorena tijekom cijele godine.

Jeste li znali da…

…je tvrđava-crkva u Vrboskoj jedan od najljepših primjera takve arhitekture, sagrađena na temeljima starije crkve Sv. Marije koja je spaljena prilikom velikog turskog upada pod vodstvom Uluč-alije, kada je opljačkana i spaljena većina otoka.

…Vrboska ima dugu tradiciju naturizma, koji se najčešće prakticira na otoku Zečevu te kampu Nudist, samo kilometar od centra mjesta.

Vezovi

– 119 vezova u moru
– 17 mjesta za smještaj plovila na kopnu

Sadržaj

  • Recepcija s mjenjačnicom
  • sanitarni čvor, praonica rublja, dizalica nosivosti do 5 tona
  • parkiralište za osobna vozila
  • Wi-Fi sustav za pristup internetu
  • crpka za gorivo
  • u neposrednoj blizini marine nalazi se više restorana i konoba kao i trgovine prehrambenim proizvodima te pekare

Povezanost

Preko trajektne luke u Starom Gradu, koji je udaljen 7 km, Vrboska je povezana sa Splitom, regionalnim središtem iz kojega su dostupne zračna luka i autocesta. Cjelogodišnje i sezonske trajektne linije povezuju otok sa Splitom, Rijekom i Dubrovnikom, kao i talijanskim gradovima Anconom i Pescarom preko Splita, te Barijem preko Dubrovnika. S mjestom Bol na susjednom otoku Braču postoji brodska veza, a tamo se nalazi i manja međunarodna zračna luka.

+ Prikaži više

Dizalica Radionica Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Parking Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Posebna ponuda
Pogodnosti za dnevni vez 2+1 gratis ACI Cres – za dva plaćena dnevna veza, treći dnevni vez je besplatan* ACI Cres 2+1 gratis Kornati – za dva plaćena dnevna veza, treći je besplatan* ACI Žut ACI Piškera 1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno* ACI Žut ACI Piškera *vrijedi isključivo za uzastopne dane dnevnog veza Super tjedne kombinacije – u potrazi za najpovoljnijom plovidbenom rutom odgovor potražite u ACI marinama: ACI Žut** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Piškera** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Vrboska – povoljnije naknade od petka do nedjelje ACI Dubrovnik -povoljnije naknade od ponedjeljka do četvrtka **ne vrijedi u razdoblju 15.7-25.8. Poklon ulaznica za Nacionalni park Kornati – cijena ulaznice uključena je u cijenu dnevnog veza ACI Piškera ACI Card pogodnosti za dnevni vez 2017 50% popusta na dnevni vez u ACI Umag i ACI Opatija 30% popusta na dnevni vez u ACI Šimuni 20% popusta na dnevni vez u svim ostalim ACI marinama
Loading...
Maksimalna duljina brodice
30 m
Dubina mora - max gaz
From 4 m to 9 m
Pristup
Uplovljavanje Mjesto i luka Vrboska smješteni su na sjevernoj obali otoka Hvara, na kraju dubokog i uskog zaljeva, tako da marina pruža dobru zaštitu od svih vjetrova. Ako dolazite sa sjevera, kao dobar orijentir za navigaciju poslužit će otok Zečevo, na kojemu se nalazi svjetionik (B BL 5s 11m 5M), čija je točna pozicija 43° 11,5’ N 16°42,1’ E. Za dolazak do same ACI-jeve marine Vrboska plovite zaobilazeći poluotok Glavica. Noću pravac broda usmjerite prema crvenom svjetioniku kojim je označen ulaz u Jelsu (C BL 3s 6m 5M). Kad se na vidiku pojavi svjetionik na rtu Križ (B BL 2s 5m 5M), ugledat ćete i svjetla Vrboske te skrenuti u tom pravcu. Ako dolazite s juga, jugoistoka ili istoka, do marine ćete stići prateći sjevernu obalu otoka Hvara od istoka prema zapadu. Sva tri opisana svjetionika vidljiva su po noći, a i gatovi ACI  marine su osvijetljeni. Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 25, 100 – 26, MK – 19 i Plan 535. Obveza korisnika usluge veza u ACI marinama je da najkasnije 30 minuta prije uplovljavanja u marinu putem telefona ili radio stanice preko kanala VHF 17 kontaktira marinu u kojoj je rezerviran vez te najavi svoj dolazak i zatraži dozvolu za uplovljavanje.