Rezervirajte sada

Marina Kaštela

Raspoloživo na upit
Marina Kaštela
Cesta Franje Tuđmana
21213 Kaštel Gomilica
Latitude : 43° 32' 47" Longitude : 16° 24' 10"
Ukupan broj vezova : 420
phone: +385 (0)21 20 40 10
fax: +385 (0)21 20 40 40
email: marina@marina-kastela.hr
Plovidba prema marini Kaštela je plovidba prema sjeveroistočnim obalama Kaštelanskog zaljeva – najvećeg zaljeva u srednjoj Dalmaciji, dužine 8 NM, omeđenog i zaštićenog sa sjevera brdom Kozjak, sa zapada uskim trogirskim kanalom, te s istoka sjevernim predgrađima grada Splita.


Plovidba prema marini Kaštela je plovidba prema sjeveroistočnim obalama Kaštelanskog zaljeva – najvećeg zaljeva u srednjoj Dalmaciji, dužine 8 NM, omeđenog i zaštićenog sa sjevera brdom Kozjak, sa zapada uskim trogirskim kanalom, te s istoka sjevernim predgrađima grada Splita. Južna strana zaljeva zaštićena je dugim poluotocima Čiovo i Marjan.

Prolaskom kroz “Marjanska vrata” između rta Čiovo (vidljiv svjetionik BBI(2)6s9m7M ) i rta Marjan (vidljiv svjetionik ZBI3s8m4M), na kojem dominira zgrada Instituta za oceanografiju Split, plovidba prema marini Kaštela odvija se u smjeru sjeveroistoka prolaskom s lijeve strane zelene svjetleće plutače usidrene 500-tinjak metara od obalnog svjetla spomenutog rta Marjan.
Odabirući kurs Odabirom kursa 18° plovite ravno na glavni ulaz marine Kaštela. Potrebno je obratiti pozornost na pličinu Galija (propisno je označena objektom pomorske signalizacije) koju zaobilazimo po desnom boku broda.

Odabirom kursa 18° plovite ravno na glavni ulaz marine Kaštela. Potrebno je obratiti pozornost na pličinu Galija (propisno je označena objektom pomorske signalizacije) koju zaobilazimo po desnom boku broda.

Ulaz u servisnu zonu nalazi se između velikog valobrana i nasipa sa istoka na kojem su vidljiva plovila na suhom.

Pozivom na VHF ch.17 uspostavljate direktnu vezu za dežurnim mornarom koji će Vas usmjeriti na Vaše mjesto za vez i pomoći Vam kod uplova i priveza.

U marinu uplovljavamo iz smjera sjeverozapada prolazeći između dva velika valobrana. Uplovljavanje i vožnja po marini je ograničena na brzinu od 2 NM. Ulaz u marinu dubine je 4.8 m, a najmanja dubina u marini Kaštela je 1.80 m.

+ Prikaži više

Dizalica Pokretna dizalica Navoz Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja WiFi
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Loading...
Zaštita od vjetra
Opasni vjetrovi
Maksimalna duljina brodice
100 m
Dubina mora - max gaz
From 2 m to 9 m