Rezervirajte sada

Marina ACI Milna

Slobodno
Marina ACI Milna

21405 Milna
Latitude : 43° 19' 37" Longitude : 16° 26' 50"
Ukupan broj vezova : 183
phone: +385 (0)21 636 306
fax: +385 (0)21 636 272
email: m.milna@aci-club.hr
vhf: 17
Milna je najveća, najzaštićenija i najljepša bračka luka na zapadnoj obali otoka. Smještena je u uvali koja gleda na Splitska vrata.


Milna je najveća, najzaštićenija i najljepša bračka luka na zapadnoj obali otoka. Smještena je u uvali koja gleda na Splitska vrata. Milna se razvila u naselje početkom 16. stoljeća, nakon čega je postala najvažnija luka na Braču, a tu je ulogu održala dva duga stoljeća. Tamo gdje šarmantne gradske ulice susreću more nalazi se i ACI marina Milna, koja raspolaže sa 189 vezova u moru te 15 mjesta za smještaj plovila na kopnu. Smještena na zapadnoj strani otoka Brača, uvala pruža sigurnost i mir od svih vjetrova te je zahvaljujući tome jedna od najpoznatijih sigurnih uvala za čarter tijekom ljetne sezone.
Milna se nalazi na zapadnome dijelu otoka, na 18 km udaljenosti od od glavnoga grada Supetra.

Jedno je od najskladnijih malih mjesta baroknog urbanizma na dalmatinskoj obali i najbolja prirodna luka na otoku Braču u kojoj je još tijekom gradnje Dioklecijanove palače u Splitu carevo brodovlje nalazilo sigurnu luku. Uvala u kojoj se nalazi Milna račva se u dva rukava – Žalo i Panteru. Danas je na tom prostoru marina, moderno opremljena za siguran boravak i servis nautičarima iz cijeloga svijeta. Kristalno čisto more, domaća zdrava hrana, idealni uvjeti za ronjenje, jedrenje i ribolov, samo su neki od razloga za dolazak u ovo prekrasno mediteransko mjesto.

Jeste li znali da…

…su jedna od atrakcija otoka Brača i gomile neobrađenog kamena složenog u zidove duž poljskih putova: navodno sadrže jednaku količinu kamena, doduše neobrađenoga, kao i postojeće egipatske piramide, ukupne zapremnine od oko 7 milijuna prostornih metara.

 …je američki časopis Islands uvrstio Brač na listu 10 najpoželjnijih otoka za život, uz Big Pine Key iz Floride, Kretu u Grčkoj, Nevis na Karibima, Langkawi u Maleziji… Kao prednosti Brača navedene su tradicija uživanja u životu, i to zbog zdrave prehrane, ugodne klime i same kulture koja veliku važnost daje obitelji i očuvanju tradicionalnih vrijednosti.

Vezovi

– 183 vezova u moru
– 15 mjesta za smještaj plovila na kopnu

Sadržaj

  • Recepcija s mjenjačnicom, bankomat
  • restoran, caffe-bar, najam skutera i rent-a-car, prodavaonica prehrambenih proizvoda
  • trgovina nautičke opreme i rezervnih dijelova
  • usluge ronjenja
  • sanitarni čvor za zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja
  • tehnički servis, dizalica nosivosti do 8 tona, Wi-Fi sustav za pristup internetu
  • crpka za gorivo nalazi se prije samog ulaza u marinu
+ Prikaži više

Dizalica Radionica Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Smeće Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Posebna ponuda
Pogodnosti za dnevni vez 2+1 gratis ACI Cres – za dva plaćena dnevna veza, treći dnevni vez je besplatan* ACI Cres 2+1 gratis Kornati – za dva plaćena dnevna veza, treći je besplatan* ACI Žut ACI Piškera 1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno* ACI Žut ACI Piškera *vrijedi isključivo za uzastopne dane dnevnog veza Super tjedne kombinacije – u potrazi za najpovoljnijom plovidbenom rutom odgovor potražite u ACI marinama: ACI Žut** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Piškera** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Vrboska – povoljnije naknade od petka do nedjelje ACI Dubrovnik -povoljnije naknade od ponedjeljka do četvrtka **ne vrijedi u razdoblju 15.7-25.8. Poklon ulaznica za Nacionalni park Kornati – cijena ulaznice uključena je u cijenu dnevnog veza ACI Piškera ACI Card pogodnosti za dnevni vez 2017 50% popusta na dnevni vez u ACI Umag i ACI Opatija 30% popusta na dnevni vez u ACI Šimuni 20% popusta na dnevni vez u svim ostalim ACI marinama
Loading...
Maksimalna duljina brodice
40 m
Dubina mora - max gaz
From 1 m to 7 m
Pristup
Gradić Milna smješten je na kraju istoimenog duboko usječenog zaljeva na zapadnoj obali otoka Brača. Kao orijentir pri uplovljavanju može poslužiti otočić Mrdulja koji se nalazi 2,5 milja zapadno od Milne. Na njemu se nalazi zeleni svjetionik (Z BL 3s 14m 4M) i može ga se oploviti sa svih strana. Točna pozicija svjetionika Mrdulja je 43°20,3’ N 16°24,9’ E. Od tog otočića u Milnu se uplovljava uz rt Bijaka na kojemu je crveni svjetionik (C BL 3s 8m 3M). Zvonik crkve na kraju zaljeva vodi do ulaza u samu ACI marinu Milna. Na pristaništu u mjestu na ulazu u ACI marinu s lijeve strane nalazi se crveni svjetionik (C BL (2) 5s 7m 4M). Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 22, 100 – 26, MK – 16 i MK – 18. Obveza korisnika usluge veza u ACI marinama je da najkasnije 30 minuta prije uplovljavanja u marinu putem telefona ili radio stanice preko kanala VHF 17 kontaktira marinu u kojoj je rezerviran vez te najavi svoj dolazak i zatraži dozvolu za uplovljavanje.