Rezervirajte sada

Marina ACI Palmižana

Slobodno
Marina ACI Palmižana
Palmižana b.b.
21450 Hvar
Latitude : 43° 9' 43" Longitude : 16° 23' 33"
Ukupan broj vezova : 180
phone: +385 (0)21 744 995
fax: +385 (0)21 744 985
email: m.palmizana@aci-club.hr
vhf: 17
Nasuprot otoka i grada Hvara, na udaljenosti od samo 2,5 nm, smjestila se Palmižana, poznato hvarsko izletište. Skrivena u jednoj od najsigurnijih jadranskih uvala, na otoku bez automobila,


Nasuprot otoka i grada Hvara, na udaljenosti od samo 2,5 nm, smjestila se Palmižana, poznato hvarsko izletište. Skrivena u jednoj od najsigurnijih jadranskih uvala, na otoku bez automobila, Palmižana je idealno utočište svima koji žele pobjeći od vreve gradskog života. Na toj popularnoj nautičkoj destinaciji možete iskusiti opušten i bezbrižan odmor u jedinstvenom ambijentu harmonije s prirodom. Večera u umjetničkoj galeriji ili botaničkom vrtu, uživanje u dalmatinskoj kuhinji uz nezamjenjive okuse i upijanje mirisa Mediterana. Od ružmarina, kadulje, bosiljka i lavande, pa do kaktusa i raznovrsnog egzotičnog bilja – Palmižana je pravi mali ekološki raj.

Šetnja, pak, otočkim puteljcima, dok u daljini puca pogled na blještavi Hvar sa svojim bogatim noćnim životom, nezaboravno je iskustvo. Od plivanja i pješačenja po prirodi, do vožnje kajacima, ronjenja i surfanja, Palmižana nudi dovoljno mogućnosti za ispunjen odmor.
ACI marina Palmižana, otvorena od početka travnja do kraja listopada, među najljepšim je marinama na Jadranu. Nalazi se u istoimenoj uvali na sjeveroistočnoj strani Svetog Klementa, najvećeg od Paklenih otoka. Ostatak arhipelaga odavde je nadohvat ruke: iz Palmižane se lako otisnuti u istraživanje brojnih skrivenih uvala i izoliranih plaža koje će vas ostaviti bez daha.

Jeste li znali da…

… se u gradu Hvaru nalazi prvo građansko kazalište u Europi. Kazalište je utemeljeno davne 1612. za vladavine kneza Pietra Semitecole, a njegov današnji neobarokni izgled potječe iz 19. stoljeća kada je sagrađeno gledalište s ložama i do danas očuvane zidne scenografije.
… je Hvar 2013. godine proslavio 145 godina organiziranog bavljenja turizmom što uvelike može zahvaliti činjenici da je riječ o najsunčanijem hrvatskom otoku koji godišnje bilježi oko 2800 sunčanih sati.

Vezovi

– 180 vezova u moru

Sezonska marina otvorena od 01.04. do 31.10.

Sadržaj

  • recepcija s mjenjačnicom (sezonski)
  • restoran i caffe-bar
  • paviljon s masažom
  • prodavaonica prehrambenih proizvoda
  • dječje igralište i boćalište
  • sanitarni čvor
  • Wi-Fi sustav za pristup internetu
  • crpka za gorivo nalazi se u Križnoj luci (Hvar) – 2,5 nm
+ Prikaži više

Priključak za struju Priključak za vodu Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Posebna ponuda
Pogodnosti za dnevni vez 2+1 gratis ACI Cres – za dva plaćena dnevna veza, treći dnevni vez je besplatan* ACI Cres 2+1 gratis Kornati – za dva plaćena dnevna veza, treći je besplatan* ACI Žut ACI Piškera 1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno* ACI Žut ACI Piškera *vrijedi isključivo za uzastopne dane dnevnog veza Super tjedne kombinacije – u potrazi za najpovoljnijom plovidbenom rutom odgovor potražite u ACI marinama: ACI Žut** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Piškera** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Vrboska – povoljnije naknade od petka do nedjelje ACI Dubrovnik -povoljnije naknade od ponedjeljka do četvrtka **ne vrijedi u razdoblju 15.7-25.8. Poklon ulaznica za Nacionalni park Kornati – cijena ulaznice uključena je u cijenu dnevnog veza ACI Piškera ACI Card pogodnosti za dnevni vez 2017 50% popusta na dnevni vez u ACI Umag i ACI Opatija 30% popusta na dnevni vez u ACI Šimuni 20% popusta na dnevni vez u svim ostalim ACI marinama
Loading...
Valovito od strane
Maksimalna duljina brodice
40 m
Dubina mora - max gaz
From 1 m to 10 m
Pristup
Udaljenost između marine Palmižana na otoku Sv. Klement (Pakleni otoci) i otoka Hvara iznosi oko 2,4 nautičke milje. Iako u slučaju jakog jugozapadnjaka do zapadnjaka postoji mogućnost pojave plimnog vala, uvala većinu vremena pruža sigurnu zaštitu od valova i vjetrova. Ispred ulaza, na sjeveru se nalazi hrid Baba, na kojoj je crno-crveno-crni stup s dvije kugle. Vidljiva za oseke, hrid je noću označena svjetionikom (B BL (2) 10s 7m 4M) na poziciji 43°10,1’ N 16°23,8’ E. Zbog njezine širine, preporučuje se držati podalje od hridi, posebno sa sjeverne strane. Ulaz u marinu označen je natpisom ACI. Ako dolazite iz smjera rta Pelegrin, možete slobodno krenuti prema hridi Baba, a ako dolazite iz smjera grada Hvara, poslužite se istim orijentirom, pazeći da ne plovite preblizu otočića Gojca. Ako u ACI marinu Palmižana želite uploviti s južne strane, kurs vas vodi između otoka Borovac i Sv. Klement, gdje je dubina mora manja od 5 m. Taj prolaz nije označen svjetionicima. Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 22, 100 – 25, 100 – 26, MK-19 i Pakleni kanal br. 50. Obveza korisnika usluge veza u ACI marinama je da najkasnije 30 minuta prije uplovljavanja u marinu putem telefona ili radio stanice preko kanala VHF 17 kontaktira marinu u kojoj je rezerviran vez te najavi svoj dolazak i zatraži dozvolu za uplovljavanje.