Restaurant Nautika

Kontakt:
phone: + 385 20 44 25 26
email: sales@nautikarestaurants.com
Adresa:
Brsalje 3
20000 Dubrovnik

Dubrovački najbolji restoran

Na Pilama, u blizini mora, na samom ulazu u staru gradsku jezgru, nalazi se restaurant Nautika s čije ćete tarace uživati u neponovljivom i jedinstvenom pogledu na more i tvrđave Lovrijenac i Bokar.

Šef kuhinje Mario Bunda sa svojim timom kuhara iz ponude izdvaja žive jastoge s otoka Visa kao i ostale delicije iz akvatorija Jadranskog mora.

Smještena je na lokaciji nekadašnje dubrovačke pomorske škole gdje su čuveni dubrovački kapetani stjecali znanje od 1881. godine. Nautika je zadržala izgled kojim podsjeća na svoju bogatu povijest i zlatno doba Dubrovačke Republike. Godine 2008. Nautika je proglašena od strane renomiranog časopisa Condé Nast Traveller-a šestim najromantičnijim restoranom na svijetu. Djelatnici restorana Nautika su imali čast poslužiti Blaženog Ivana Pavla II u Dubrovniku 06. lipnja 2003.

O kuhanju:

Uloga kuhara započinje ondje gdje rad obrtnika, djelo prirode, prestaje. Ona se sastoji u tome da se napravi vrlo dobrim ono što je već samo po sebi jako lijepo. Nautika je mjesto gdje se ujedinjuje tradicija, kvaliteta i kreativnost te stvara potpuno nova, uzvišena dimenzija mediteranske kuhinje.