Konoba TOMASEO, Šibenik

Contact:
phone: 00385 22 219254
email: konobatomaseo@gmail.com
Address:
Obala F. Tuđmana,
22000 Šibenik

Konoba Tomaseo smještena je u samom centru Šibenika, na šibenskoj rivi. S terase restorana pogled puca na Šibenski kanal, a poseban ugođaj je zalazak sunca koji je sastavni dio večere u restoranu Tomaseo.

Riječ je o restoranu koji njeguje mediteransku modernu kuhinju, baziranu na svježim sezonskim namirnicama koje se mogu nabaviti u Šibeniku i okolici.

Ako preferirate ribu ispred mesa, u Tomaseu možete naručiti grdobine, lignje, razne tjestenine i paštete od plodova mora, kozice, carpaccia od tune i grdobine, zapravo sve ono što se trenutno može naći u ribarskim mrežama.
Pravi forte konobe Tomaseo ipak su mesna jela. Izdvojili bi kao veliki hit i ono što gosti često naručuju je veliki T-bone steak težak i pola kilograma. Imamo i razne bifteke i ramsteke i veliku ponudu sosova, od onih s kaduljom, tartufima i drugim začinskim biljem, razne steakove kombinirane s pršutom – poručuju iz konobe Tomaseo.

Poseban specijalitet su i pačji i janjeći confit, riječ je o mesu koje se po 18 sati lagano kuha u domaćoj masti, a zatim poslužuje s originalnim demi glace umacima.
Tu je i cijela paleta salata, od Cezar salate, salate s kozicama, do raznoraznih tjestenina s mesnim i ribljim umacima.

Za kraj objeda zasladite se čokoladnim souffleom, cheese cakeom, semifredom i slatkim iznenađenjem 'gejšom'.