BMS NAUTIKA

Contact:
mobile: 098 970 9321
email: bmsnautika@net.hr
phone: 021 779 333
fax: 021 771 216
Address:
Put Supavla 1
21000 Split

Hidraulički kormilarski sustavi

Od svog osnutka, tvrtka BMS-NAUTIKA d.o.o. se, u suradnji sa SCAM marine, bavi prodajom hidrauličkih kormilarskih uređaja za sve vrste plovila. Hidrauličke pumpe i cilindri odlikuju se dugotrajnim, mirnim i pouzdanim radom, čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Uređaji su izrađeni od materijala otpornih na djelovanje morske soli i ne zahtijevaju posebno održavanje. Mogu se prespojiti na sustave autopilota. Na zahtjev kupca i u skladu s dimenzijama naručenih uređaja, isporučuje se oprema potrebna za instalaciju, a za zahtjevnije kormilarske instalacije i dodatna oprema koja se može ugraditi u sustav.

Brodski diesel motori

BMS-NAUTIKA d.o.o., kao zastupnik za SCAM marine, bavi se prodajom brodskih diesel motora proizvedenih u Hrvatskoj, poznatih pod nazivom SCAM diesel. Baza su im poznati japanski motori Kubota i Mitsubishi. SCAM diesel brodski motori odlikuju se visokom kvalitetom, efikasnošću, niskom emisijom ispušnih plinova, mirnim radom, dugim vijekom trajanja i smanjenom potrošnjom goriva. Zahtijevaju minimalno i jednostavno održavanje. U standardnu opremu uključene su potrebne električne instalacije i ploča za praćenje rada motora, električna komanda za zaustavljanje, elastični nosači, nosači s priključcima za jednoručnu komandu i pumpa za ispumpavanje ulja.

SCAM motori se neprestano usavršavaju brojnim tehničkim inovacijama za koje su dobivena mnoga priznanja, kao i ponude stranih proizvođača. Odabirom najkvalitetnijih materijala postiže se iznimna dugovječnost i pouzdanost motora kojima se istinski MOŽE VJEROVATI!

Propeleri i osovinski vodovi

BMS-NAUTIKA d.o.o., kao suradnik SCAM marine, u svojoj ponudi ima propelere različitih promjera i koraka poznatih svjetskih proizvođača Mikado propellers, Michigan i Radici. Na zahtjev naručitelja obavljamo proračun dimenzija propelera ovisno o plovilu, brodskom motoru i tehničkim podacima. Osovine propelera i statvene cijevi izrađene su od nehrđajućeg čelika (inoxa), što ih čini otpornima na negativan utjecaj mora. Prednji i zadnji ležajevi standardnih su promjera i izrađeni su od kombinacije brončane legure i gume, što povećava fleksibilnost. Spojke kopči se nakon mehaničke obrade zaštićuju postupkom galvanizacije kako bi se produljio vijek trajanja. Svi se osovinski vodovi na zahtjev naručitelja mogu izraditi izvan standardnih dimenzija, u skladu s karakteristikama plovila

Specijalni proizvodi visoke tehnologije

Za potrebe proizvodnje brodskih motora i nautičke opreme, naši suradnici, SCAM marine, opskrbili su se najsuvremenijim strojnim parkom u regiji, čije tehnološke mogućnosti nadilaze najzahtjevnije obrade u našoj branši. Tako danas pored naših, ostvarujemo i zamisli propagandnih agencija u reklamnoj industriji, arhitekata u građevini, farmaceutskih i mnogih drugih specijaliziranih zahtjeva strojne obrade. Strojni park SCAM marine opremljen je uređajima visoke tehnologije za obradu različitih materijala kao što su kamen, drvo, metali i plastika: CNC tokarenje, CNC glodanje i CNC stroj za rezanje vodenim mlazom.

http://www.bms-nautika.hr