Rezervirajte sada

Marina Veli Rat

Raspoloživo na upit
Marina Veli Rat

23287 Veli Rat
Latitude : 44° 8' 29" Longitude : 14° 51' 7"
Ukupan broj vezova : 110
mobile: +385 (0)91 28 00 033
fax: +385 (0)23 38 50 63
email: marinavelirat@baotic-yachting.com
Marina Veli Rat je smještena na južnom ulazu u zaljev Čuna na otoku Dugi Otok u sjevernoj Dalmaciji. Otok je dio zadarskog arhipelaga i zbog toga je idealna početna pozicija za nautička putovanja kroz tu grupu otoka ili do obližnjih Kornata.


Marina Veli Rat je otvorena tijekom cijele godine. Plutajući pontroni imaju 100 vezova gdje se možete privezati. Kad sjeverni vjetar zapuše može postati poprilično nezgodno s vanjske strane pontona. Struja i voda su dostupne samo otprilike tri sata ujutro i navečer i morate kupiti tokene u luci kako biste ih koristili. 

Sanitarije su u zgradi izgrađenoj 2007. odmah do upravne zgrade luke. Vrlo su uske, ali osim toga su čiste i dobro održavane. Iza zgrade, uz pristupnu cestu, ima nekoliko parkirnih mjesta gdje se plaća parking.

Šoping u Velom Ratu 

Veli Rat ima malu trgovinu s limitiranim izborom proizvoda. 

Hrana i odmor u Velom Ratu

Pokraj marine Veli Rat nalazi se restoran koji nudi talijansku i hrvatsku kuhinju kao i morsku hranu i konoba gdje možete jesti na terasi prekrivenoj vinskom lozom. 

U selu Verunic, na sjevernoj strani zaljeva preko puta marine, još su dva restorana. Gosti u restoranu "DM" mogu koristiti mali mol za brodove s maksimalnom dubinom vode od 1.2m. 

Posebnu pozornost privlači svjetionik nekih 5 km sjeverozapadno od luke. Trebat će vam otprilike jedan sat pješice do tamo ili posudite bicikl u marini kako biste brže stigli. Svjetionik je izgrađen 1894. i 41 metar je visok te je najveći svjetionik na Jadranskoj obali. Navodno je upotrebljeno 100.000 bjelanjaka u mješavinu sa cementom kako bi zidovi bili otporni na vjetar i more. 

Olupina talijanskog tankera koji se nasukao 1984. leži ispred ulaza u zaljev Pantera i dio izlazi iz mora. 

+ Prikaži više

Radionica Navoz Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja WiFi
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Loading...
Valovito od strane
Dubina mora - max gaz
From 2 m to 4 m
Pristup
The approach to Čuna Bay is not that easy and visitors unfamiliar with the area are recommended to only enter during the day, in spite of the light signal. In Pantera bay, just in front, boats need to sail around the the green-lit buoy to the south. There are a few mooring buoys here as well as in Čuna Bay.