Rezervirajte sada

Marina ACI Korčula

Slobodno
Marina ACI Korčula

20260 Korčula
Latitude : 42° 57' 31" Longitude : 17° 8' 9"
Ukupan broj vezova : 159
phone: +385 (0)20 711 661
fax: +385 (0)20 711 748
email: m.korcula@aci-club.hr
vhf: 17
Grad Korčula, smješten na sjeveroistoku istoimenog južnodalmatinskog otoka, jedan je od najljepših i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na hrvatskoj obali, ali i Mediteranu, te ga se s punim pravom naziva i malim Dubrovnikom.


Grad Korčula, smješten na sjeveroistoku istoimenog južnodalmatinskog otoka, jedan je od najljepših i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na hrvatskoj obali, ali i Mediteranu, te ga se s punim pravom naziva i malim Dubrovnikom. ACI marina Korčula smještena je, pak, uz samu povijesnu jezgru grada s tako laskavim epitetom. Marina pruža nezaboravan pogled na stoljetnim kamenim zidinama opasan grad, raspolaže sa 159 vezova u moru i 16 mjesta za smještaj plovila na suhom. 2013. godine, u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, ACI marina Korčula nagrađena je Priznanjem za 3. mjesto u kategoriji Najbolje male marine na Jadranu.

Grad Korčula dom je najstarijeg hrvatskog pravnog zbornika, drugog kod Slavena – Korčulanskog statuta iz 1214. godine, a diljem svijeta poznat je i kao mjesto rođenja slavnog istraživača i svjetskog putnika Marka Pola. ACI marina Korčula izvrsna je polazišna točka za istraživanje života tog pustolova, ali i bogate povijesti grada, odnosno svega onoga što mu je osiguralo privilegiranu poziciju među gradovima na hrvatskim otocima.

Jeste li znali da…

…otok Korčulu okružuje 19 manjih otočića s prekrasnim plažama – svaki od njih prava je poslastica za nautičare.

…su korčulanski pomorci i putnici često u svoj zavičaj donosili običaje i spektakle koji su im se svidjeli – tako je nastala i više od četiri stotine godina stara viteška igra Moreška, dinamični bojni ples s mačevima, obračun crnih i bijelih vitezova koji se zadržao i koji se još pleše odnosno “bala” jedino u Korčuli.

Vezovi

– 159 vezova u moru
– 16 mjesta za smještaj plovila na kopnu
– prihvat megajahti do 40 m dužine

Sadržaji

  • recepcija s mjenjačnicom te prodajnim punktom modnih dodataka iz ekskluzivne ACI kolekcije, bankomat
  • restoran, caffe-bar, mini-market
  • prodavaonice nautičke opreme, kućanskih potrepština i darovnog programa, frizerski salon
  • servisna radionica, dizalica nosivosti do 10 tona
  • sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide
  • parkiralište za osobna vozila
  • WiFi pristup internetu
  • crpka za gorivo nalazi se 0,5 km od ACI marine
  • cjelogodišnji granični prijelaz u gradskoj luci
  • mogućnost najma soba i apartmana (od 06. do 10.mjeseca)

Povezanost

Grad Korčula je s kopnom povezan redovnom trajektnom linijom do Orebića na poluotoku Pelješcu, odakle se stiže i do međunarodne Zračne luke Ćilipi pokraj Dubrovnika (130 km). S Pelješca se trajektom može i do kopna u grad Ploče. U tijeku turističke sezone postoji više puta dnevno trajektna veza između grada Korčule i mjesta Drvenik na Makarskom primorju.
Prema Splitu postoji svakodnevna katamaranska veza, a iz Vele Luke (40 km) do Splita trajekti također prometuju svaki dan. Korčula je sezonskim trajektnim linijama povezana i s Rijekom i Dubrovnikom.

Uplovljavanje

Korčula je grad i luka na sjeveroistočnoj obali istoimenog otoka. Luka je podijeljena na istočni i zapadni dio. U istočnome dijelu smještena je ACI marina. Ako uplovljavate iz pravca Hvara kroz Pelješki kanal kao orijentir poslužit će vam crveni svjetionik (C BL 2s 7m 4M), točna pozicija: 42°57,8’ N 17°08,4’ E. Marinu ćete ugledati zaobilazeći taj svjetionik i cijeli poluotok opasan markantnim gradskim zidinama i lako uočljivim zvonikom katedrale. Ulaz u marinu s južne strane lukobrana označen je zelenim svjetionikom (Z BL 5s 7m 4M). Ako dolazite s juga, najsigurnije je oploviti svjetionike Sestrice (B BL (4) 15s 18m 11M) i Stupe velike (C BL (pot.) 3s 9m 3M ) sa sjeverne strane te se nakon toga orijentirati prema zelenom svjetioniku u istočnome dijelu gradske luke (Z BL 3s 7m 2M). Za ljetnog nevremena treba izbjegavati zapadni dio gradske luke.

Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 25, 100 – 27 i MK – 22.

+ Prikaži više

Dizalica Radionica Priključak za struju Priključak za vodu Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja WiFi
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Posebna ponuda
Pogodnosti za dnevni vez 2+1 gratis ACI Cres – za dva plaćena dnevna veza, treći dnevni vez je besplatan* ACI Cres 2+1 gratis Kornati – za dva plaćena dnevna veza, treći je besplatan* ACI Žut ACI Piškera 1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno* ACI Žut ACI Piškera *vrijedi isključivo za uzastopne dane dnevnog veza Super tjedne kombinacije – u potrazi za najpovoljnijom plovidbenom rutom odgovor potražite u ACI marinama: ACI Žut** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Piškera** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Vrboska – povoljnije naknade od petka do nedjelje ACI Dubrovnik -povoljnije naknade od ponedjeljka do četvrtka **ne vrijedi u razdoblju 15.7-25.8. Poklon ulaznica za Nacionalni park Kornati – cijena ulaznice uključena je u cijenu dnevnog veza ACI Piškera ACI Card pogodnosti za dnevni vez 2017 50% popusta na dnevni vez u ACI Umag i ACI Opatija 30% popusta na dnevni vez u ACI Šimuni 20% popusta na dnevni vez u svim ostalim ACI marinama
Loading...
Valovito od strane
Maksimalna duljina brodice
72 m
Dubina mora - max gaz
From 1 m to 5 m
Pomoć kod priveza
Yes
Pristup
Korčula je grad i luka na sjeveroistočnoj obali istoimenog otoka. Luka je podijeljena na istočni i zapadni dio. U istočnome dijelu smještena je ACI marina. Ako uplovljavate iz pravca Hvara kroz Pelješki kanal kao orijentir poslužit će vam crveni svjetionik (C BL 2s 7m 4M), točna pozicija: 42°57,8’ N 17°08,4’ E. Marinu ćete ugledati zaobilazeći taj svjetionik i cijeli poluotok opasan markantnim gradskim zidinama i lako uočljivim zvonikom katedrale. Ulaz u marinu s južne strane lukobrana označen je zelenim svjetionikom (Z BL 5s 7m 4M). Ako dolazite s juga, najsigurnije je oploviti svjetionike Sestrice (B BL (4) 15s 18m 11M) i Stupe velike (C BL (pot.) 3s 9m 3M ) sa sjeverne strane te se nakon toga orijentirati prema zelenom svjetioniku u istočnome dijelu gradske luke (Z BL 3s 7m 2M). Za ljetnog nevremena treba izbjegavati zapadni dio gradske luke. Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 25, 100 – 27 i MK – 22. Obveza korisnika usluge veza u ACI marinama je da najkasnije 30 minuta prije uplovljavanja u marinu putem telefona ili radio stanice preko kanala VHF 17 kontaktira marinu u kojoj je rezerviran vez te najavi svoj dolazak i zatraži dozvolu za uplovljavanje.