Rezervirajte sada

Marina Vrsar

Raspoloživo na upit
Marina Vrsar
Obala Maršala Tita 1a
52440 Vrsar
Latitude : 45° 8' 56" Longitude : 13° 36' 5"
Ukupan broj vezova : 220
phone: +385 (0)52 44 10 52
phone: +385 (0)52 44 10 53
fax: +385 (0)52 44 10 62
email: vrsar@montraker.hr
Naselje i luka Vrsar nalaze se na zapadnoj obali Istre i danas je poznato turističko mjesto s razvijenom ugostiteljsko-turističkom ponudom.


Naselje i luka Vrsar nalaze se na zapadnoj obali Istre i danas je poznato turističko mjesto s razvijenom ugostiteljsko-turističkom ponudom. Ispred Vrsara pruža se jedan od najljepših arhipelaga s osamnaest nenaseljenih otočića. Tu je i naturistički kamp Koversada koji se smatra najvećim te vrste u Europi.

Ime grada nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Orsaria, Vrsarium... U korijenu je sačuvao staru riječ ur, što znači izvor. U 5. st. osniva se veće središte sa starokršćanskom crkvom. Razdoblju romanike, kada je Vrsar utvrđeno naselje i središte feudalnih posjeda porečkih biskupa, pripada i najstarija građevna faza kaštela na vrhu brežuljka, te crkva Sv. Foške iz 17.st. i trobrodna bazilika Sv. Marije od Mora. Iz 17. st. je i crkva Sv. Antona, renesansno-baroknog stila, a župna crkva Sv. Martina na vrhu brežuljka počela se graditi 1804., a dovršena je tek 1935. godine. U vremenu između 12. i 17. st. u vrsarskom su zaljevu solane i brojni kamenolomi. Od vrsarskog kamena, poznate Pietre di Orsera, dižu se venecijanske palače, mostovi i crkve. Tu dolaze onodobni poznati kipari (Leonardo Tagliapietra, Antonio Rizzo). Zapisano je također da je Vrsar 1177. godine pohodio papa Aleksandar III, a u 18. st. u dva navrata i poznati avanturist Giacomo Casanova.

Klima je mediteranska s blagom zimom i dugim, toplim ljetom. U proljeće prosječna temperatura zraka iznosi 12,5° C, ljeti 23,4°C, jeseni 15,6° C i zimi 5,5° C. Zapadna obala Istre ima oko 2000 sunčanih sati godišnje. Osnovni su vjetrovi bura, jugo i maestral. Bura puše uglavnom zimi s kopna prema moru i donosi zahlađenje, jugo ili široko puše s pučine prema kopnu i donosi naoblaku i kišu, a maestral, koji ljeti puše s pučine, donosi blagotvorno osvježenje.

+ Prikaži više

Dizalica Radionica Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena Praonica rublja WiFi
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Loading...
Zaštita od vjetra
Maksimalna duljina brodice
35 m
Dubina mora - max gaz
From 4 m to 15 m
Pomoć kod priveza
Yes