Rezervirajte sada

Marina ACI Trogir

Slobodno
Marina ACI Trogir
Put Cumbrijana 22
21220 Trogir
Latitude : 43° 30' 49" Longitude : 16° 14' 56"
Ukupan broj vezova : 174
phone: +385(0)21 881 544
fax: +385(0)21 881 258
email: m.trogir@aci-club.hr
vhf: 17
Trogir je grad muzej, i to doslovno. Naime, njegova stara gradska jezgra 1997. godine uvrštena je u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine.


Trogir je grad muzej, i to doslovno. Naime, njegova stara gradska jezgra 1997. godine uvrštena je u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine. Nabrajanje svih prekrasnih lokacija ovog dobrodržećeg srednjovjekovnog ljepotana, koji je svoje današnje konture poprimio između 13. i 15. stoljeća, bi dugo potrajalo, ali prva na popisu svakako je trogirska katedrala Sv. Lovre sa znamenitim portalom Majstora Radovana, do koje se dolazi uskom glavnom ulicom s pročeljima renesansnih, gotičkih i baroknih palača. 

Tražimo li najstariji simbol Trogira, onda je to Kairos, starogrčki bog sretnog trenutka, čiji se reljef iz 3. stoljeća prije Krista čuva u ženskom benediktinskom samostanu, čiji je dio ljeti otvoren za razgledanje.
ACI marina Trogir otvorena je cijele godine, a iz nje se može uživati u pogledu na zavodljivu trogirsku rivu, na zvonik katedrale Sv. Lovre na čijem je ulazu znameniti portal majstora Radovana. Putnik namjernik pomislio bi da je u ovome gradu vrijeme stalo, ali živost njegovih stanovnika u sretnoj simbiozi s uvijek znatiželjnim turistima lako će ga uvjeriti u suprotno.

Jeste li znali da…

…se 1,5 km istočno od Trogira nalazi 500m duga šljunčana i pješčana plaža s borovom šumom, a u njezinoj neposrednoj blizini među mladima iznimno popularna plaža Komarac. Najpopularnija i najljepša plaža na rivijeri je plaža Okrug Gornji koja se nalazi na zapadnoj strani otoka Čiova, 2km od centra grada.

…se na području parka prirode Pantan ubrzano razvija ornitološki turizam – ta je lokacija posljednjih godina upisana kao poželjno odredište na karti mnogih svjetskih bird watchera. Pristupačnosti parka pridonosi blizina središta grada – udaljen je od centra samo 2 kilometra.

…se u cijeloj središnjoj Europi Trogir smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom.

Vezovi

– 174 vezova u moru
– 35 mjesta za smještaj plovila na kopnu

Sadržaj

  • Recepcija s mjenjačnicom, bankomat
  • restoran, caffe-bar
  • fitness centar, charter agencije
  • prodavaonice prehrambenih proizvoda i nautičke opreme
  • sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, perilica i sušilica rublja
  • škola ronjenja, škola jedrenja
  • servisna radionica, dizalica nosivosti do 9 tona
  • parkiralište za osobna vozila
  • crpka za gorivo
+ Prikaži više

Dizalica Radionica Navoz Benzinska postaja Priključak za struju Priključak za vodu Parking Supermarket Restoran Kavana Tuš WC Prognoza vremena
Cjenici
Dnevni najam: Sve cijene
Posebna ponuda
Pogodnosti za dnevni vez 2+1 gratis ACI Cres – za dva plaćena dnevna veza, treći dnevni vez je besplatan* ACI Cres 2+1 gratis Kornati – za dva plaćena dnevna veza, treći je besplatan* ACI Žut ACI Piškera 1+1+1 gratis Kornati – za jedan plaćen dnevni vez u ACI Žut i jedan plaćen dnevni vez u ACI Piškera, drugi dnevni vez u ACI Piškera je besplatan i obratno* ACI Žut ACI Piškera *vrijedi isključivo za uzastopne dane dnevnog veza Super tjedne kombinacije – u potrazi za najpovoljnijom plovidbenom rutom odgovor potražite u ACI marinama: ACI Žut** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Piškera** – povoljnije naknade petkom i subotom ACI Vrboska – povoljnije naknade od petka do nedjelje ACI Dubrovnik -povoljnije naknade od ponedjeljka do četvrtka **ne vrijedi u razdoblju 15.7-25.8. Poklon ulaznica za Nacionalni park Kornati – cijena ulaznice uključena je u cijenu dnevnog veza ACI Piškera ACI Card pogodnosti za dnevni vez 2017 50% popusta na dnevni vez u ACI Umag i ACI Opatija 30% popusta na dnevni vez u ACI Šimuni 20% popusta na dnevni vez u svim ostalim ACI marinama
Loading...
Zaštita od vjetra
Valovito od strane
Maksimalna duljina brodice
30 m
Dubina mora - max gaz
From 2 m to 6 m
Pomoć kod priveza
Yes
Pristup
Stara gradska jezgra grada Trogira smještena je na otočiću između kopna i otoka Čiova. U kanalu sjeverno od grada dubina mora je samo 2 m, te se ne preporuča za plovidbu. Grad je preko tog kanala s kopnom povezan starim kamenim mostom i još jednim, novim drvenim mostom, na zapadnom dijelu, predjela Fortin. S otokom Čiovo, na kojemu se nalazi i ACI marina, grad je povezan mostom (2,80 m visine prolaza od razine mora). Brodovi koji ne mogu proći ispod mosta, iz smjera Kaštelanskog zaljeva, uplovljavaju sa zapadne strane između Čiova i hridi Čelice. Uočljiv orijentir za navigaciju je zeleni svjetionik na rtu Čubrijan (Z BL 2s 8m 4M), čija je točna pozicija 43°30,7’N 16°14,6’ E. Za one koji uplovljavaju s istočne strane smjer plovidbe označen je crvenim i zelenim bovama. Dubina mora u prolazu ispod mosta iznosi 4,5 m. Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 21, MK – 16 i Plan 534. Obveza korisnika usluge veza u ACI marinama je da najkasnije 30 minuta prije uplovljavanja u marinu putem telefona ili radio stanice preko kanala VHF 17 kontaktira marinu u kojoj je rezerviran vez te najavi svoj dolazak i zatraži dozvolu za uplovljavanje.