Gradska kavana Arsenal Restaurant

Kontakt:
phone: 00385 20 32 12 02
email: sales@nautikarestaurants.com
Adresa:
Pred Dvorom 1,
20 000 Dubrovnik,

Gradska kavana Arsenal nalazi se u neposrednoj blizini glavnoga gradskoga trga Luže, u samom srcu povijesnoga prostora gdje se stoljećima krojila sudbina nekadašnje Dubrovačke Republike i gdje se brižno čuvala njezina najveća vrijednost koja se ni za sva zlata ne prodava – libertas – dubrovačka sloboda.

U neposrednoj blizini Kavane nalaze se dvije palače koje simboliziraju državnost Dubrovačke Republike: to su palača Sponza (na samome trgu Luža), nekadašnja carinarnica i kovnica novca, te Knežev dvor, sjedište vlasti i rezidencija kneza koji je vladao Dubrovačkom Republikom.

O našoj kuhinji:

Svoje zdravlje i vitkost stanovnici Mediterana duguju prehrani koja se temelji na laganim namirnicama, povrću, ribi i plodovima mora, umjerenim količinama mesa i maslinovu ulju koje je dokazano jedna od najzdravijih masnoća. Oko stola se okuplja cijela obitelj, a objed kao najvažniji dnevni obrok uz razgovor i druženje centralni je događaj dana. Doživite i vi atmosferu mediteranskoga obroka koji će naši kuhari pripremiti za vas od odabranih autohtonih namirnica, oplemenjujući drevne recepture suvremenim kulinarskim dostignućima. Kušajte riblje specijalitete uz izbor izvrsnih vina poštujući staru izreku ovoga kraja koja kaže da riba ne valja ako se ne okupa tri puta, i to u moru, maslinovu ulju i u vinu. 

Lokacija

Ako na našoj taraci ne uspijete istoga trenutka naći slobodan stol, iskoristite to da upoznate unutarnji prostor Kavane na koju se nastavlja restoran koji također završava taracom. S ove istočne tarace pruža se jedinstveni pogled na staru Gradsku luku, s desne strane omeđen tvrđavom sv. Ivana, a s lijeve kompleksom Lazareta – najstarijom europskom karantenom, izgrađenom 1377. godine. Zbog blizine luke u ovome se prostoru od 13. stoljeća nalazilo brodogradilište – Arsenal po kojem je i nazvana današnja kavana. U tom su se Arsenalu (ili po dubrovački – Orsanu) gradili galijuni i karake, ponos dubrovačke flote, koja je u 16. stoljeću brojila 180 trgovačkih brodova te je bila jedna od važnijih na Sredozemlju. 

Radno vrijeme: svakim danom od 08:00 do 01:00

 
Jelovnik:

http://www.nautikarestaurants.com/gradska-kavana-arsenal/hr_meni.pdf